Waterbehandeling kopen voor je spa

Waterbehandeling is natuurlijk onmisbaar wanneer je een spa hebt. Je wilt altijd, op ieder moment, kunnen genieten van een ontspannen moment in je spa. Dan is het belangrijk om zeker te kunnen zijn dat het water ook op ieder moment van topkwaliteit is. Hiervoor kun je diverse waterbehandeling producten kopen. Zo zijn er complete onderhoudspakketten beschikbaar om het spawater van goede kwaliteit te houden. Onder meer de merken Spa Line, AquaPerfect en Aquafinesse bieden dergelijke onderhoudspakketten aan. Voor de meest uiteenlopende producten op het vlak van waterbehandeling ben je aan het juiste adres bij SpaCompleet.

 1. Meest Verkocht
  Insta-TEST 3 verpakking Insta-TEST 3 verpakking

  Insta-TEST 3 Plus (50 teststrips voor chloor, alkaliteit en pH)

  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 12,95 Zo laag als € 8,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  wateranalyse set zwembad zwembadcompleet wateranalyse set zwembad zwembadcompleet

  Splash-X Testset (chloor en pH)

  Speciale prijs € 4,95 Normale prijs € 9,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Nieuw in Collectie
  Zwembadzout 25 kg

  Zwembadzout 25kg voor zoutelectrolyse

  Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Waarom is een goede waterbehandeling belangrijk?

Woon of werk je in de buurt van een slootje of een klein poeltje met stilstaand water? Dan weet je waarschijnlijk dat het water behoorlijk kan gaan stinken, zeker op warme zomerdagen. Dit komt doordat de temperatuur stijgt, waardoor bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Bacteriën zijn dol op warmere watertemperaturen. Natuurlijk is het spawater warm. We hebben het vaak over minimaal 38 graden Celsius. Daar houden bacteriën van en deze bacteriën kunnen de waterkwaliteit razendsnel naar beneden brengen. Dit kun je voorkomen met een goede, effectieve waterbehandeling.

Waterbehandeling met behulp van chloor

Er zijn meerdere opties in de wereld van waterbehandeling. Eén van de meest bekende vormen is wel waterbehandeling met chloor. Wanneer je waterbehandeling met chloor wilt gebruiken is het belangrijk om eerst de pH waarde vast te stellen. Het is belangrijk dat het water de juiste zuurtegraad heeft. Een pH waarde die rond de 7,2 ligt is prima. Wijkt het af? Dan is het zaak om eerst de pH waarde op orde te brengen. Door de waterbehandeling met chloor kan de pH waarde stijgen. Je hoeft echter niet te zorgen voor een daling van de pH waarde na elke waterbehandeling met chloor. Voer altijd een chloortest uit en gebruik een chloordrijver om het niveau vervolgens op peil te houden. Een goed chloorgehalte is zeer belangrijk.

Waterbehandeling met onderhoudspakketten

Je kunt ook kiezen voor waterbehandeling met een onderhoudspakket, ofwel een kant-en-klaar pakket. Dit is een ideale keuze wanneer je geen tijd of zin hebt om met regelmaat je spawater te testen en het chloorniveau handmatig op peil te brengen. Je kunt met een waterbehandeling pakket eens per week een middel toevoegen. Meer hoef je er niet aan te doen. Dit bespaart je aanzienlijk veel tijd en energie. Er zijn diverse onderhoudspakketten beschikbaar als het om waterbehandeling gaat. Meerdere merken, waaronder SpaBalancer, AquaPerfect en Aqua Kristal, leveren dergelijke pakketten. De meest verkochte waterbehandeling pakketten komen van het merk Aquafinesse.

Waterbehandeling kopen voor je spa

Als je een eigen spa hebt, dan wil je altijd zeker kunnen zijn van de goede kwaliteit van het spawater. Het is niet alleen prettiger wanneer het spawater gewoon helder is, maar het is natuurlijk ook een stuk gezonder. Je kunt echt ziek worden van spawater dat een slechte kwaliteit heeft. Bij SpaCompleet kun je diverse producten voor waterbehandeling kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Wil je eerst meer informatie of advies over waterbehandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.