Het water in je spa, jacuzzi of hottub van een uitstekende kwaliteit

Je spa staat dag en nacht tot je beschikking. Natuurlijk wil je op ieder moment van de dag kunnen genieten van een heerlijke hydromassage. Om het water in topconditie te krijgen en te houden zijn er veel verschillende producten op de markt verkrijgbaar. Naast het traditioneel toevoegen van chloor en pH correctiemiddelen zijn er ook kant-en-klare onderhoudspakketten verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn: AquaFinesse, AquaPerfect en het 2 componenten systeem van Spa Line.

 1. Meest Verkocht
  Insta-TEST 3 verpakking Insta-TEST 3 verpakking

  Insta-TEST 3 Plus (50 teststrips voor chloor, alkaliteit en pH)

  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 12,95 Zo laag als € 8,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  Pool Improve digitale zout tester

  Pool Improve Zoutmeter

  € 39,95
  1-3 werkdagen levertijd
 3. Nieuw in Collectie
  Pool Improve digitale pH tester

  Pool Improve pH meter

  € 39,95
  1-3 werkdagen levertijd

Gezond water van een uitstekende kwaliteit in je spa

Je hebt een Jacuzzi aangeschaft en deze staat op een prachtige plek in je tuin. En nu... genieten ! Aan het onbezorgd genieten van je spa is één onderdeel essentieel: gezond en helder water. Bacteriën zijn maar wat dol op de warme watertemperatuur van circa 38 °C. Ze vermenigvuldigen zich in rap tempo als je niet op tijd maatregelen neemt. 

2 verschillende manieren van waterbehandeling voor je spa of Jacuzzi

Om het water helder en schoon te houden kunnen we gebruik maken van diverse middelen. De afgelopen jaren zijn er veel verschillende merken en producten bij gekomen maar ze zijn allemaal bedoeld om je water te desinfecteren (ontdoen van verontreinigingen). We onderscheiden 2 verschillende manieren van waterbehandeling.

MANIER 1: Waterbehandeling met chloor 

Controleer altijd eerst de pH-waarde 

Maak gebruik van een testset om de pH waarde te bepalen. Alvorens we chloorproducten gaan toevoegen moeten we er zeker van zijn dat het water een juiste zuurtegraad heeft. De pH waarde dient rond de 7,2 te zijn. Breng de Ph waarde eventueel naar de juiste waarde met behulp van Ph- (min, minus) of Ph+ (plus). Bedenk altijd dat na het toedienen van chloor de pH waarde wat kan gaan stijgen. Dat wil niet zeggen dat je na iedere toevoeging van chloor je direct de pH waarde weer naar beneden moet brengen. 

waterbehandeling testset

Breng de chloorwaarde op niveau

Alvorens je de chloorwaarde gaat verhogen dienen we eerst een chloortest te doen. Voeg vervolgens chloorshock toe. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Chloorshock is enorm sterk en een zeer kleine hoeveelheid verhoogt de chloorwaarde direct. Let dus goed op de hoeveelheid je toevoegt. Meten is absoluut weten!

Houd de chloorwaarde nu goed op peil

Vervolgens houd je met chloor 90/20 en een chloordrijver het chloorgehalte op peil. De ideale chloorwaarde is zo'n 1,5 tot 2 ppm.

Blijf het water testen om tijdig bij te sturen

Test regelmatig de pH en chloorwaarde van je spa of Jacuzzi(minimaal 2 keer per week). Als je de spa vaak gebruikt of vaak met meerdere personen dan krijgt het water veel te verduren. Test dan gewoon wat vaker.

Zijn er problemen met het water dan zijn er allerlei hulpmiddelen om ook deze problemen te verhelpen.

MANIER 2: Waterbehandeling met een kant-en-klaar pakket 

Geen zin of tijd om regelmatig je water te testen en chloor handmatig toe te voegen? Dan zijn er verschillende pakketten verkrijgbaar waarbij je vaak 1 x per week een middel toevoegt aan het water en er verder geen omkijken meer naar hebt. 

Er zijn verschillende merken beschikbaar. Het meest verkochte merk is AquafinesseEchter winnen andere producten steeds meer terrein zoals: AquaperfectAqua Kristal en SpaBalancer.

aquafinesse pakket