Complete waterbehandeling voor je spa, jacuzzi of whirlpool


Het revolutionaire concept van SpaBalancer gaat volledig uit van het inkapselen van bacteriën en vuildeeltjes. Via de spafilters worden de ingekapselde vuildeeltjes opgevangen en kunnen ze worden afgevoerd. Het schone en heldere water is volledig biologisch en vrij van nare geurtjes.  100% chloorvrij. 

10 Artikelen |

Aflopend sorteren
 1. SpaBalancer Starter Set

  SpaBalancer Starter Set
  € 189,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. SpaBalancer alles in 1 waterbehandeling 750 ml

  SpaBalancer alles in 1 waterbehandeling 750 ml
  Speciale prijs € 99,00 Normale prijs € 108,95 Zo laag als € 95,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. SpaBalancer alles in 1 waterbehandeling 2,5liter

  SpaBalancer alles in 1 waterbehandeling
  € 269,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 4. SpaBalancer Test Strips

  SpaBalancer Test Strips
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 5. SpaBalancer Filter Clean Classic

  SpaBalancer Filter Clean Classic
  € 14,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 6. SpaBalancer System Flush

  SpaBalancer System Flush
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 7. SpaBalancer Anti Foam

  SpaBalancer Anti Foam
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 8. SpaBalancer FilterClean Natural

  SpaBalancer FilterClean Natural
  € 26,90
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 9. Clean & Refresh SpaBalancer

  Clean & Refresh SpaBalancer
  € 14,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 10. SpaBalancer UltraShock

  SpaBalancer UltraShock
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

10 Artikelen |

Aflopend sorteren

Met SpaBalancer zal het water in je spa, jacuzzi of whirlpool ook echt zachter worden.

De grote voordelen van zachter water in je spa, jacuzzi of whirlpool

 • kans op huidirritaties neemt sterk af
 • je huid behoudt de natuurlijke bescherming tegen zuren
 • uitdrogen van de huid wordt voorkomen
 • ideaal voor mensen met eczeem of ene gevoelige huid
 • kalk wordt afgebroken wat de levensduur van spa-onderdelen ten goede komt
 • helpt reparatiekosten voorkomen door het afbreken en verwijderen van kalkaanslag
 • de kussentjes en de spacover heeft een langere levensduur omdat er geen chloordampen vrij komen
 • het probleem van het verkleuren van zwemkleding en spa-onderdelen + accessoires wordt sterk teruggedrongen

spabalancer chloorvrij en reukloos

De voordelen van het gebruik van SpaBalancer

 • wanneer je geen gebruik maakt van je spa (vakantie) blijft het water ten minste 4 weken kristalhelder zonder toevoeging van SpaBalancer
 • water verwisselen hoeft nog maar 1x per jaar
 • kussentjes, de spacover en de kunststofbehuizing van de spa worden niet aangetast in tegenstelling tot chloor
 • veel mensen nemen na het nemen van een spabad een douche om de nare chloorgeuren af te spoelen. Dit is niet meer nodig met het gebruik van SpaBalancer. Het middel neutraliseert alle geuren
 • geen problemen met het ademen. Sommige mensen hebben last van de ademhaling bij het gebruik van traditionele chloorproducten
 • geen rode of zelfs ontstoken ogen meer
 • huidproblemen komen bijna niet meer voor; geen krassen, jeuk of strakgetrokken huid. Ook bij eczeem kun je gewoon genieten van je whirlpool
 • geen kalk- of vuilophopingen meer boven de waterlijn
 • SpaBalancer werkt met iedere waterhardheid
 • extreen gemakkelijk in het gebruik. Eén maatbeker per week toevoegen is voldoende
 • de natuurlijke pH-waarde van het water wordt behouden en het middel werkt bij iedere pH-waarde

Meest gestelde vragen over SpaBalancer

Hoe vaak moet je het water in de spa verversen?

Het is niet meer nodig, om iedere drie tot vier maanden waardevol verwarmd water weg te laten lopen en de spa/swim-spa/whirlpool opnieuw te vullen. Deze kosten en dit werk kun je je  in de toekomst sparen. Wij raden een één jaarlijkse water verversen aan. Bij erg veel gebruik kan dit wat verkort worden.

Ik heb de spa/swim-spa/whirlpool opnieuw gevuld en Spa Balancer toegevoegd. Het water is melkachtig geworden. Wat is dat?

Deze reactie is heel normaal. Spa Balancer begint te werken en kapselt vervuilingen in het water in. Dat veroorzaakt deze verkleuring. Dit komt erg vaak en intensief voor bij spa's, die al een tijd in gebruik zijn. Daar heeft zich in de buisleidingen een biofilm gevormd. Spa Balancer lost deze biofilm op. Reinig de volgende dag de filters en verleng de filterlooptijd. Normaal gesproken is de vertroebeling al de volgende dag verdwenen. Bij erg zware gevallen kan de vertroebeling van het water tot drie dagen duren.

Moet ik een ozonisator gebruiken, zodat Spa Balancer werkt?

Alhoewel Spa Balancer ook zonder ozonisator zal werken, raden wij altijd het gebruik van een ozonisator aan omdat deze techniek getest is en ook veilig en efficiënt organismen doodt.

Moet ik de pH-waarde instellen, wanneer ik Spa Balancer gebruik?

Spa Balancer verlaagt de pH-waarde iets. Het werkt echter bij elke pH-waarde. De natuurlijke pH schommelingen van het water kun je met de overeenkomstige middelen corrigeren. Normaal gesproken stabiliseert de pH-waarde uit zichzelf na bepaalde tijd.

Ik heb Spa Balancer toegevoegd en er heeft zich een poederachtig witte laag gevormd. Wat is dat?

Bij deze laag gaat het om overtollig calcium, dat door Spa Balancer omgezet en afgescheiden is. Bij erg hard water kan dit proces zich herhalen. Je kunt deze laag makkelijk met een doek afwissen. Verhoog de filterlooptijd zodat het calcium uitgefilterd wordt.

Ik gebruik Spa Balancer en toch ruikt mijn water. Waaraan ligt dat?

In 99% van de gevallen ruikt het water niet maar is het de spa/ whirlpool-rand of de isolatie afdekking. Daartussen wordt vocht "geklemd". Deze vochtigheid wordt niet gereinigd en begint te rotten. Dat veroorzaakt de stank. Eventueel werden ook de filters niet goed gereinigd of zijn langer dan een week in gebruik. Ook dat kan tot stank leiden. Reinig regelmatig de spa/whirlpool-rand en de isolatie afdekking met een desinfecterend middel. In zeldzame gevallen was de dosering van Spa Balancer niet voldoende. Verhoog op korte termijn de dosering en let op, dat de dosering en filter reiniging regelmatig plaats vinden.

Na het gebruik van Spa Balancer zijn de filters donkerbruin. Wat is dat en wat kan ik doen?

Spafilters kunnen vaak bruin verkleuren wanneer Spa Balancer in het water zijn werk doet. Deze bruinachtige verkleuring kan van overtollig calcium of van opgeloste metalen in het water zoals bijv. ijzer, koper of mangaan afkomstig zijn. Leg de spafilters een nacht in een reinigingsoplossing. De volgende dag de filters grondig spoelen en aansluitend nog een nacht in een chloor oplossing leggen. De filters bleken daardoor en krijgen zo de witte kleur weer terug.

Ik gebruik sinds ca. twee maanden Spa Balancer. Aan de whirlpool/ spa/ swim-spa-rand heeft zich in het water een slijmerige laag gevormd. Wat is dat en wat kan ik doen?

Daarbij gaat het om biofilm. Biofilm kan altijd weer opduiken. Wanneer je een oudere spa/whirlpool heeft, die al met andere desinfectie middelen behandeld is, heeft de biofilm in de leidingen. Biofilm is een bacteriekolonie, die bestand tegen desinfectiemiddel is. Spa Balancer lost deze kolonie langzaam maar zeker op. Daardoor kan de biofilm in de spa/whirlpool-ruimte komen en zich aan de wanden afzetten. Vaak komt het ook bij nieuwe whirlpools voor. Dit ligt aan het restwater in de leidingen wat van de fabrieksvulling voor testdoeleinden stamt. Ook bij erg sterke belasting kan dit fenomeen opduiken. In dit geval raden wij een schockbehandeling van het water met anorganische chloor zonder stabilisator aan. Dit chloor zal zich na één tot twee dagen weer volledig afgebouwd hebben. Gebruik pas weer Spa Balancer wanneer het chloor gehalte bij 0 ppm ligt. Anders zullen beide middelen zich in hun werking neutraliseren.

Hoe worden de filters goed gereinigd?

Het is erg belangrijk, de filters 12 uur in een filter-reinigingsoplossing te leggen. De filterreiniger lost vet en olie uit het filter op. Daarna moeten de filters nog in een chlooroplossing gelegd worden en aansluitend grondig gespoeld worden. Het chloor oxideert de resterende vervuiling en zorgt ervoor dat de filters geen broedplaats voor bacteriën worden en beginnen te stinken. Vaak zijn slecht gereinigde filters voor een onaangename water geur verantwoordelijk. Reinig de filters bij normale belasting ten minste iedere week. Opdat de vuildeeltjes in de filters het water niet meer vervuilen, moeten de filters regelmatig grondig gereinigd worden. Bij een nieuwe vulling raden wij je aan de filters in de eerste week dagelijks grondig met een waterslang uit te spoelen. Het kan de eerste twee weken na een nieuwe vulling tot sterke afzettingen in de filters komen. Dus extra belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken.

Kan men Spa Balancer ruiken?

Nee. Spa Balancer is absoluut geurloos. Ook het water in je spa/ whirlpool/ swim-spa blijft geurloos. De tijden dat het water, je huid en zelfs je handdoeken naar chloor roken zijn voorbij. Het water is volledig chloorvrij en biologisch.

Kan ik Spa Balancer met andere reinigingsmiddelen combineren?

Je kunt Spa Balancer niet met andere reinigingsmiddelen combineren. Spa Balancer zal elk ander middel in het water als vreemde stof identificeren en inkapselen. Bij dit proces wordt ook Spa Balancer opgebruikt. In dit verband is het gebruik van andere reinigingsmiddelen contraproductief.

Is het beroemde glas rode wijn in de whirlpool/ spa/ swim-spa gevallen enje wilt het water weer snel helder hebben, kunt u een shockchlorering met vier eetlepels anorganische calciumhypochlorid-granulaat 70% toepassen. Wanneer het chloor na twee tot drie dagen weer afgebouwd is, kun je weer doorgaan met het gebruik  van Spa Balancer.

Je kunt ook de pH-waarde met de overeenkomstige middelen instellen.

Kan ik badoliën uit zuiver etherische oliën als extra geur bij Spa Balancer toevoegen?

Wanneer de badoliën op natuurlijke basis en zonder emulgatoren en conserveringsstoffen gefabriceerd zijn, dan kun je deze badoliën gebruiken. Bij andere geurstoffen zal Spa Balancer deze geurstof als "verontreinging" behandelen en inkapselen.